Мій рідний край - моя домівка
Черганівка! Мій рідний край, моя домівка, Краса ти ніжна й чарівна. Дзвінка в ній пісня солов"на Й рясна калина
край вікна.
Десь там, у підгір'ї Карпат, знаходиться наше рідне село Черганівка, омріяне смереками, заколисане цимбалами,
у віночку широколистих лісів, опоясане малесенькою річкою Волійцею.
Кожна людина любить свій рідний край, своє село, де народилась і зросла, де досягла своїх перших успіхів і
зазнала труднощів, невдач.
Рідний край - рідна домівка! Ці слова дорогі кожному з нас. Адже саме із ними пов'язано багато прекрасного в
житті людини.
Мабуть, історія кожного села пов'язана із видатними людьми та історичними подіями, які залишили певний слід на його майбутнє.
У 1901 році видатна українська поетеса Леся Українка разом із фольклористом і мистецтвознавцем Климентом Квіткою, їдучи на лікування до Буркута, проїжджала через наше село Черганівку. До Криворівні прямувала стежка видатної буковинки Ольги Кобилянської, Марка Черемшини... І сучасні митці слова теж не обділюють своєю увагою наше село. Учні школи та громада села неоднаразо-во зустрічалися із Миколою Близнюком, Іваном Мисюком,Богданом Радишем, з поетами „АЛКОСу".
І ми дуже раді цьому, бо вони, напевно, посіяли маленьку насінинку свого палкого поетичного слова, яке прийнялосяі дало непогані сходи.
Хоч наше село невеличке, але в ньому є багато талановитих, обдарованих від Бога, людей, які за допомогою поетичного слова оспівують любов до України, до рідного краю і народу. Вони багаті на добро, пісню, веселу
коломийку. Свої знання, уміння, досвід передають молодому поколінню. І тому нещодавно у нашій школі створено літературний гурт«Віночок», який згуртував обдарованих дітей і талановитих учителів.
Пропонуємо вашій увазі кілька поезій наших гуртківців. Сподіваємось, що, читаючи їх, ви приємно відпочинете, отримаєте естетичну насолоду та гарний настрій.
Книга Гуцульщина літературна - Черганівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.
Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!