Середа, 17 грудня, 2025

Гуцульщина літературна

Віталія Біланюк - Мрійлива Олеся

Мрійлива Олеся

(Казка)

Жила собі на світі дівчинка Олеся. Вона сиділа і мріяла. Красуня завжди була впевнена у здійсненні своїх мрій.
   Цілими днями вона сиділа біля вікна і мріяла. Та одного разу дівчинка подумала, що вже час її мріям збуватися.
Та вони не збувалися. Тоді Олеся почала плакати. Раптом вона відчула, як хтось погладив її волосся. Олеся озирнулася і побачила біля себе усміхнену, красиву дівчину. Вона сказала:
   „Не бійся мене, я - Повелителька мрій. Вони збуваються тільки тоді, коли я дозволю". Олеся відповіла:
   „Накажи, будь ласка, щоб збулися мої мрії". Королева усміхнулась:
   „Олесю, якщо ти думаєш, що для того, щоб твої мрії збулись, треба сидіти біля вікна і плакати, то ти дуже помиляєшся".
   „Що ж для цього потрібно зробити?" -запитала Олеся. Королева відповіла:
   „Треба докладати для цього багато зусиль. Я повернуся через рік, і якщо ти будеш працьовитою, то я тобі
покажу Країну Мрій".
   Олеся не встигла нічого сказати, як королева зникла. Дівчинка після цієї зустрічі була працьовитою і докладала
багато зусиль для здійснення своїх мрій.
   Олеся і не помітила, як проминув рік. Вона гуляла по галявині, милувалася сонечком, квітами. Раптом хтось торкнувся її волосся. Дівчинка обернулася і побачила Королеву. Вона сказала: „Ти правильно зробила і виконала
те, про що я тебе просила. Тепер я виконую свою обіцянку. Ми летимо в Країну Мрій".
   Отож запам'ятайте, що для перетворення мрій у дійсність, потрібна наполегливість, працьовитість, велике
бажання.

Книга Гуцульщина літературна - Текучанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.

Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!