Віталія Біланюк, учениця 7 класу. Батьки змалечку привили їй любов до художнього слова. У чотири
роки вже читала книжки. Перший вірш написала в семирічному віці. Улюблені предмети - математика, українська
мова, українська література, англійська мова. Мріє стати перекладачем. Найважливішим у житті, на її
думку, - здоров'я і щастя.
У вільний час любить читати, складає вірші та казочки.
Вірить, що тільки поезія, добро і любов врятують збіднілі, черстві душі.
Чарівна країна
(Казка)
Жила собі дівчинка Христинка. Вона була дуже розумна, тому що багато читала.
Одного разу дівчинка лягла спати. Коли відкрила очі, то побачила, що вона опинилася в
якійсь незнайомій, але дуже красивій країні. Там яскраво світило сонце, а квіти випромінювали
гарне різнокольорове світло. Дівчинка сміялася і раділа, що вона сюди потрапила.+
Та раптом вона побачила, як до неї підходять люди, дуже красиві і елегантно одягнені. Попереду
йшла вродлива дівчина у розкішному платті й короні. Вона підійшла до Христинки і сказала : „ Мене
звати Казка, а це-добрі герої казок". Дівчинка і справді почала впізнавати своїх улюблених казкових
героїв. Вони повели гостю до своїх будиночків. В кожному будинку дівчинка дізнавалася про щось
нове, досі невідоме. їй було дуже весело. Та раптом Христинка згадала своїх рідних і сказала Казці
та всім жителям Казкової країни, що їй вже час повертатися додому, бо її сім'я буде хвилюватися.
Тоді Казка подарувала дівчинці коштовний перстень і відповіла: «Прийми на згадку про нашу зустріч
цей дарунок. Ми бажаємо тобі жити добре, щасливо. Та не забувай нас». Христинка подякувала за
подарунок і сказала: «Не забуду». Вона закрила очі. Коли їх відкрила, то лежала в своєму ліжечку, а в
її руці був коштов
ний перстень.
Пройшли роки, Христинка виросла. Та подарунок Казки тримала завжди при собі. Вона ніколи не
забувала про своїх друзів, яких зустріла в казковому сні.
Книга Гуцульщина літературна - Текучанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.
Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!