Субота, 14 лютого, 2026

Гуцульщина літературна

Мар'яна Негрич - Таємниця

Творчість наших літгуртківців

Мар'яна Негрич, учениця 9 класу. Досліджує історію свого села. Улюблений предмет - математика. Майбутня професія вчитель рідної мови і літератури. Головним вважає в житті - здоров'я і успіх. Зараз пише як прозові, так і віршовані твори.

Таємниця
     Зірка в небі - то не часточка сонця, а маленьке сонце вогняне.
Хто я є? Щось невідоме і маленьке у великому Всесвіті, якась зірочка, якої так і ніхто не помітив у нічному
небі, а чи велике небесне світило, яке притягує до себе своїм світлом, загадковістю, теплом?!
     Народилась я - народилася зірочка в небі. То де ж моя зірочка ? Можливо, біля сузір'я Великої Ведмедиці?
А може, біля Полярної Зірки. Невже її я так і не знайду?!
     Але я вірю, що хтось-таки її знайде в цьому загадковому нічному небі. І це вже буде не маленька зірочка у безмежному Всесвіті, а сузір'я «Мар'яна».
     А поки що світи, моя зоре! Я знаю, нелегко, адже поруч - великі світила, які закривають собою тебе.
Але це не так важливо: можна бути й невідомою, але щасливою і вічною.

Книга Гуцульщина літературна - Текучанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.

Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!