Розвиток творчих здібностей учнів
Моя Вітчизна,моя Україна,моє рідне село - це все моя рідна земля, яка люба так мені.
Це та стежина,по якій я йду вранці до школи. Це моя рідна домівка і рута-м'ята біля неї. Це всі ті кущики і
дерева,що разом зі мною співають пісню мого дитинства. Це могили моїх родичів і церква, в якій так щиро
моляться мої уста,випрошуючи у Всевишнього щасливої долі для моїх дітей,учнів.
Проблема розвитку творчих здібностей школярів дуже важлива в наш час, адже майбутнє України залежить
від того, кого ми виховаємо і навчимо в школі. Сучасне життя потребує молодих людей з багатим інтелектом
і великим творчим потенціалом. Саме формування таких якостей особистості і займається наш гурток "Первоцвіт", створений 9 листопада 2002 року.
Охочі до літературної творчості діти є в кожній школі, і їх ні за яких умов не можна залишити на одинці з їхніми проблемами.
Я вважаю, що кожен словесник, який має "в серці те, що не вмирає", просто зобов'язаний подати цим непересічним учням руку допомоги, згуртувати їх у творчий колектив. Іноді поведінкою дітей керує бажання виділитися з-поміж ровесників, тому варто скористатися цим і направити в потрібне русло - залучення до гурткової роботи.
Заняття гуртка не може бути відірваним від уроків, на яких учні ознайомлюються з теорією літератури, одержують відомості про віршувану та прозу мови, їхні відмінності, а також знайомляться з римами.
Тому ми поставили собі за мету - розвивати здібності кожного гуртківця, розширити його кругозір.
Літературні заняття впливають і на моральні якості гуртківців. А докладно проаналізовані вчителем дитячі
твори та доброзичливо й тактовно вказані недоліки підтримують іскорки таланту, і в дітей незникає бажання писати, творити, вдосконалювати свою творчість.
Звісно, далеко не кожний з гуртківців стане в майбутньому поетом. Але я вважаю, що це не обов'язково. Найважливішим у моїй роботі -навчити дітей відчувати художнє слово, захоплюватися його красою, шанувати
рідну мову, освоювати її словникове багатство. І мені дуже приємно, коли діти після закінчення нашої школи
стають членами літературного гуртка того навчального закладу, в якому вони продовжують здобувати свою освіту.
М.Негрич, керівник літгуртка
Книга Гуцульщина літературна - Текучанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.
Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!