Середа, 18 вересня, 2024

Гуцульщина літературна

Оксана Васкул - Мамо !

Кожна дитина - це талант

У 2003 році в нашій школі ми створили літературний гурток "Промінчик". Кожна дитина - це талант. Розвиток
їх творчих здібностей -моє головне завдання. Саме тому прагну знайти і розвинути в учневі щось особливе,
притаманне тільки йому.
   Про свої здібності дитина може дізнатися, реалізуючи їх на практиці. На заняттях використовуємо комплекс
різних видів робіт, які позитивно впливають на мовленнєву діяльність учнів: розвиток творчих здібностей,
логічне мислення. Проводимо творчі зустрічі, вікторини, вечори. Свої надбання пропонуємо вашій увазі.

Г.М.Томич, керівник літгуртка.

Оксана Васкул, учениця 8 класу. Учасниця І та II зльотів юних поетів Косів-щини. Любить читати
художню літературу, вважає, що, коли б люди частіше заглядали в свої душі, як би вони покращали! Бо,
напевне, в кожній душі живуть добро, чарівна пісня серця. Душа - то таки ота таїна...

Мамо!

Сумую, плачу та ридаю,
Сльозами личенько втираю...
Ти там далеко, на чужині,
А я он тут, на Україні...
Ти за панами прибираєш,
У рабстві гроші заробляєш.
Не хочу грошей отих я,
Вернись, матусю, матінко моя!
Хочу тебе я обійняти
І руки ніжно цілувати,
Забути все і всіх довкола...
Вернись, я жду...
І щоб ти була здорова.

Книга Гуцульщина літературна - Вижньоберезівська загальноосвітня школа І-ІІ ст.

Бібліотека порталу Косівщини та Гуцульщини пропонує переглянути не тільки твори косівських авторів. До вашої уваги книга "Гуцульщина літературна", книга Марії Равшер "Здвиженський храм" та інші твори про Косів, Косівщину та Гуцульщину.

Ласкаво просимо в місто Косів, Косівщину та Гуцульщину!